Autor Wątek: Mailing z forum RKW blokowany ?  (Przeczytany 6680 razy)

Offline Slawo

• 1nowy
  • *
  • Reputacja +0/-0
  • Województwo: Wielkopolskie
Mailing z forum RKW blokowany ?
« dnia: Grudnia 05, 2015, 11:27:47 am »
Witam,

zdziwiło mnie to, jak otrzymałem e-mail z tego forum przed kilku minutami, wysłany 28 listopada z forum RKW, więc postanowiłem napisać.

Chciałem poinformować, że e-mail jaki został rozesłany z forum RKW dnia: 28 Nov 2015 21:22:46
z informacją o proteście przed Sejmem 2 grudnia w sprawie TK, dotarł do adresata (skrzynka na wp) dnia Sat, 5 Dec 2015 10:43:44

Z kolei e-mail jaki wysłałem sobie dzisiaj z forum RKW, w celu zmiany hasła na forum, dotarł dosłownie od zaraz (po sekundzie).

Dla mnie jest to co najmniej zadziwiające ...

Offline LukaszFi

• 1nowy
  • *
  • Reputacja +0/-0
  • Województwo: Mazowieckie
Odp: Mailing z forum RKW blokowany ?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 08, 2015, 10:56:43 pm »
Przyłączam się do tematu. U mnie jest podobnie - dostałem dwie przeterminowane wiadomości. Pierwszy, ten sam co dostał Pan Slawo otrzymałem czwartego grudnia. Drugi, zatytułowany "PROTEST! „Sowiecki sąd do Sowieckiego Sojuza”. Demonstracja ws. odwołania sędziów Trybunału Konstytucyjnego - aktualizacja" wysłany został trzydziestego listopada a dostarczono mi ósmego grudnia.
Moja skrzynka pocztowa znajduje się w domenie gmail.com.

Z nagłówków obydwu wiadomości wynika że "przyblokowały" się w domenie RKW (IP: 79.96.24.154) , na serwerze firmy HOME.PL.
Idąc za powyższym: na polskich serwerach łatwiej jest blokować niż zagranicznych.

Dla zainteresowanych załączam nagłówki tych wiadomości - mój adres mailowy został zaciemniony.
Wypada tylko częściej sprawdzać aktualności na stronie RKW.

Style:3: index (default), Display (default), GenericControls (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, sachat_above, main, sachat_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:7: SPortal.english (default), SPortal.polish-utf8 (default), SPortal.english (default), index+Modifications.english (default), index+Modifications.polish-utf8 (default), 2sichat.english (default), 2sichat.polish-utf8 (default).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:23 - 645KB. (pokaż)
Użycia cache:9: 0.00170s dla 16184 bajtów (pokaż)
Użytych zapytań: 19.

[Pokaż zapytania]