Autor Wątek: Jak obudzić ludzi?  (Przeczytany 32441 razy)

Offline Dzandzar

• Administrator
  • znawca
  • Reputacja +0/-0
  • Przyszłość ma na imię Polska!
  • Województwo: Mazowieckie
Drobna uwaga techniczna
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 03, 2015, 09:04:42 am »
W prawym górnym rogu każdego postu jest link "Cytuj", który dodatkowo podczas edycji nowego postu zamienia się w "Umieść cytat". Dzięki niemu można automatycznie dodać do swojego postu odróżniający się kolorystycznie cytat, nad którym automatycznie pojawią się informacje na temat osoby i czasu wysłania cytowanego postu. Są to nieraz wartościowe informacje, które umożliwiają zagłębienie się w kontekst, zwłaszcza jeśli cytujemy inny cytat.

Oprócz tego można wstawiać cytaty bez automatycznej informacji - pojawi się tylko wyróżnienie kolorystyczne. Do tego służy przycisk (http://ruchkontroliwyborow.pl/Themes/default/images/bbc/quote.gif) na pasku narzędziowym edycji postu. Alternatywnie można umieścić cytowany tekst wewnątrz słów {quote} i {/quote} (znaki "{" i "}" należy odpowiednio zamienić na "[" i "]").

Offline Dzandzar

• Administrator
  • znawca
  • Reputacja +0/-0
Odp: Jak obudzić ludzi?
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 03, 2015, 09:13:29 am »
(...) Mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości jeśli były.

Szczerze mówiąc trudno się czyta twoje posty. Być może dlatego, że masz lekko bełkotliwy styl pisania oraz że lubisz pisać "z rozmachem", tzn. dużo.

proces4s

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 03, 2015, 09:21:37 am »
My Polacy mamy swoją tożsamość. (...) jest jeszcze nie daleko od brzegu.
Niestety nie mamy wspólnej nam wszystkim tożsamości, a nawet ta tzw. patriotyczna jest podwójna. Jedna sentymentalna druga racjonalna i nie potrafią się dogadać. Natomiast w sprawie brzegu oceniam sprawę zupełnie inaczej. Jest bardzo daleko i nie podzielam optymizmu na temat tej bliskości, choć może mylnie.
Gdy idzie o technikę, faktycznie, trochę jej i człowiek od razu się gubi  :-X .
Gdy idzie o bełkotliwość, faktycznie czasem tak bywa, ale co mam napisać, że ludzie muszą się też nauczyć technik dezinformacji, krzyżowania technik, bo to i to da się rozpoznać, a tego nawet jeśli się rozpozna to trudno udowodnić, a są techniki bardziej zaawansowane..... nikt nic z tego nie zrozumie, więc lepszy bełkot, choć trochę zrozumiany.  :-X
« Ostatnia zmiana: Marca 03, 2015, 09:26:23 am wysłana przez proces4s »

Offline Dzandzar

• Administrator
  • znawca
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 03, 2015, 09:25:44 am »
Generalnie proponuję ignorować na tym forum trolujących troli. Są inne fora oraz portale do obrzucania się błotem i najlepiej tam to czynić.

Umieszczanie prowokacyjnych postów, takich jak te użytkownika proces4s, służy tylko i wyłącznie wzniecaniu zamieszania i bałaganu na forum oraz rozpraszaniu energii. Jest to próba skompromitowania inicjatywy RKW w oczach pozostałych użytkowników, także tych, którzy dopiero się zarejestrują i przeczytają taką "wymianę zdań". Nie dajmy się!

proces4s

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 03, 2015, 09:27:53 am »
Przepraszam, faktycznie pomyliłem się to nie jest miejsce dla mnie. Zresztą podobna reakcja do członków PiS. Już proszę o usunięcie konta.
Życzę powodzenia i pozdrawiam.

Offline Dzandzar

• Administrator
  • znawca
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 03, 2015, 09:46:39 am »
Przepraszam, faktycznie pomyliłem się to nie jest miejsce dla mnie. Zresztą podobna reakcja do członków PiS. Już proszę o usunięcie konta.
Życzę powodzenia i pozdrawiam.
Nie musisz nikogo o nic prosić. Wystarczy wejść na swój profil, a następnie menu "Inne czynności" > "Usun to konto".

Offline ws57

• Koordynatorzy
  • znawca
  • **
  • Reputacja +1/-0
  • Województwo: Podkarpackie
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 03, 2015, 11:14:27 am »
"Zgoda Buduje. Niezgoda Rujnuje." Wybór należy do Ciebie.(" Przysłowia są mądrością Narodu ", cytat Tadeusz Kotarbiński - filozof ). Polecam "Traktat o Dobrej Robocie "- dziedzina prakseologia - nauka o sprawnym działaniu.Dawno napisane - prostym językiem - ciągle aktualne .Polecam też Feliksa Konecznego. Kapitału - Marxa nie czytałem. Byłem wtedy fanem innego Marxa - Joachima - z Ruchu Chorzów. Cześć

Offline sylvera

• Mąż Zaufania/ Członek Komisji
  • 1nowy
  • **
  • Reputacja +0/-0
  • Województwo: Podlaskie
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 03, 2015, 07:10:17 pm »
Jak obudzić ludzi??!! O, myślę że sami powstaną. W latach 80-tych byłam nastolatką, gorącą głową, idealistką, o Katyniu wiedziałam wiele, oczywiście od rodziców i bezczelnie kłóciłam się z historykiem, wyleciałam ze szkoły i poniosłam inne konsekwencje, oberwałam po uszach od mamy za nieostrożność, od mamy, działaczki Solidarności o zgrozo, jak mogła, powinna pochwalić!! Buntowało się we mnie wszystko, wrzało z bezsilności, wydawało się że ZSRR będzie istnieć wiecznie a w naszym kraju zawsze będzie komuna a ja nigdy nie będę mogła głośno mówić co myślę o czym wiem, głową muru nie przebijesz a strajkujący to z motyką na słońce maszerują, ale szli a ja z nimi bo gdzieś, na dnie serca zawsze była nadzieja, ona umiera ostatnia i.... proszę, ZSRR nie istnieje, młodzi nawet nie pamiętają co to za zwierz ;D komuna w Polsce też padła a ja piszę i mówię to co myślę, nie boję się i to jest pierwsze zwycięstwo, następnym będzie kolejne obudzenie narodu. W wielu ludziach wrze to co wtedy gotowało się we mnie, poczucie bezsilności. Takie odczucia rodzą bunt, potrzebujemy tylko kogoś kto uświadomi nam dlaczego tak czujemy i wskaże winnych. Obudzimy się w końcu i to z HUKIEM !!! To moja nadzieja, moja wiara w ludzi, dlatego tu jestem i chcę pomóc bo we mnie znowu się gotuje z racji wieku trochę rozsądniej i może mądrzej ale szczerze. CHCĘ UCZCIWYCH WYBORÓW, MAM DO TEGO PRAWO!!!

Offline AnnaL

• Śląskie
  • 1nowy
  • *
  • Reputacja +0/-0
  • Województwo: Śląskie
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 05, 2015, 09:34:13 pm »

Offline ws57

• Koordynatorzy
  • znawca
  • **
  • Reputacja +1/-0
Odp: Jak obudzić ludzi? Trzeba do nich dotrzeć !
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 06, 2015, 08:22:20 pm »
Zadzwoniłem dziś do jednego z moich znajomych.Byłego europosła - wcześniej  PiS, aktualnie w SP - Zbigniewa Ziobry. Pytam się. Czy coś słyszał o RKW ? Odpowiedź jego - nie, nie słyszałem. Podałem adresy stron RKW oraz stopfałszowaniuwyborów . Od razu się zainteresował.
Jest pytanie do ludzi PiS oraz  SP, którzy na pewno są w strukturach RKW.
Dlaczego ten europoseł oraz inne osoby, które znają dobrze problematykę funkcjonowania Państwa nie są BUDZENI ???
Coś mi się wydaje, że nie nastąpił jeszcze wybór Przywódcy naszego Ruchu. Człowieka charyzmatycznego o niepospolitym talencie. Nalegam aby taka osoba była wybrana. W mojej ocenie jednym z kandydatów może być Jacek Kurski - aktualnie bezpartyjny. Osobiście nie znam Kurskiego ale od lat obserwuję jego polityczne działania.

Offline AnnaL

• Śląskie
  • 1nowy
  • *
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 06, 2015, 10:41:18 pm »
Porażające!
Choć jeśli wspomnieć woltę jaką wykonał swego czasu pan Zbigniew Ziobro, to łatwiej zrozumieć jego postawę wobec zagadnienia RKW. No chyba, że po Twoim telefonie coś się zmieni...
A może jednak powinniśmy zainteresować sprawą kogoś spoza struktur partyjnych PiSu
Może stowarzyszenie, któremu (chyba) przewodniczy Piotr Gliński - zdaje się że nazwę ma jak partia - czyli Polska Jest Najważniejsza - byłoby właściwsze.

Offline ws57

• Koordynatorzy
  • znawca
  • **
  • Reputacja +1/-0
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 09, 2015, 10:43:31 pm »
NIE , NIE MOŻNA ZROZUMIEĆ JEGO POSTAWY, ZIOBRO TO NIE JEGO TATUŚ, A ON JEST ZWYKŁYM CIULEM - KORYCIARZEM, DZWONIŁEM DO NIEGO

Offline AnnaL

• Śląskie
  • 1nowy
  • *
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 09, 2015, 10:53:08 pm »
Nie gorączkuj się. Pana Z. można- póki co - pominąć.
Myślę, że trzeba rozwijać wątek z dzisiaj: "Kilkuset morderców..."
Pod słowem 'rozwijać' rozumiem - 'upowszechniać'.
Wojciech Sumliński jest człowiekiem wiarygodnym, a więc to co mówi ma ogromną wagę. Pozdrawiam.

Offline ws57

• Koordynatorzy
  • znawca
  • **
  • Reputacja +1/-0
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 10, 2015, 08:42:41 am »
ok

Offline ws57

• Koordynatorzy
  • znawca
  • **
  • Reputacja +1/-0
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 10, 2015, 12:39:05 pm »
Nie gorączkuj się. Pana Z. można- póki co - pominąć.
Myślę, że trzeba rozwijać wątek z dzisiaj: "Kilkuset morderców..."
Pod słowem 'rozwijać' rozumiem - 'upowszechniać'.
Wojciech Sumliński jest człowiekiem wiarygodnym, a więc to co mówi ma ogromną wagę. Pozdrawiam.

porażający materiał o Bronku, ten materiał powinien być opublikowany w każdym okręgu, co na to administrator ?

Style:3: index (default), Display (default), GenericControls (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, sachat_above, main, sachat_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:7: SPortal.english (default), SPortal.polish-utf8 (default), SPortal.english (default), index+Modifications.english (default), index+Modifications.polish-utf8 (default), 2sichat.english (default), 2sichat.polish-utf8 (default).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:23 - 645KB. (pokaż)
Użycia cache:9: 0.00141s dla 16171 bajtów (pokaż)
Użytych zapytań: 20.

[Pokaż zapytania]