Привіт усім! Хочу показати корисною темою, може комусь із вас знадобиться. Останні місяці відчув, що сон не йде, не висипаюсь, а вранці відчуваю себе, наче й не спав. Грішив на нерви, на дощі, а дівчина каже: "Пора оновити постіль на людську, а не оте страхіття із базару". І отут я заліз в мережу.
Чесно кажучи, був впевнений, що
вибір постільної білизни - це лише "гарний малюнок чи ні". Виявилось, ціла наука. Там тобі і бязь, і ранфорс, і сатин... Я в таких назвах не розбирався, поки не зайшов на сайт postilnabilyzna.com.
Люди, оце скарбниця знань! Я провів майже годину. Там прямо як в енциклопедії: по полицях розкладені усі матеріали, від простої бязі до люксового сатину та льону. Навіть є таблиця з порівнянням щільності та того ж, скільки циклів прання витримує матеріал. Це реально допомогло мені усвідомити, чому якийсь набір коштує умовні 800 грн, а другий — 2500.
З цікавого для себе дізнався:
- Виявляється, українські та європейські розміри суттєво різняться, і перш ніж купувати варто озброїтися сантиметром міряти свою ковдру, а не просто вірити ярлику «двоспальний».
- Хто б міг подумати, що фланель в спеку — це жах, а якісний сатин дійсно дихає, бо в цієї тканини плетіння ниток інша.
- На сайті розписано, як правильно прати, щоб малюнок не вицвів після кількох прань. Болісна тема для нас, у кого пральна машинка працює без вихідних.
Коротше кажучи вирішив взяти на пробу сатиновий комплект від українського виробника (підтримали українське). Поки все добре — спимо як немовля, тканина приємна до тіла, не збивається й не б'є струмом.
Тому, якщо ви, як і я, до цього моменту вважали, що підковдра — це не те, в яку треба заглиблюватись, дуже рекомендую глянути статейку на тому сайті. Реально економить час на пошуки та рятує від покупки кота в мішку. Усім здорового сну!!