11 03 2015
KOMENDA GŁÓWNA
ul. Puławska 148/15
02-514 Warszawa, skargi.kgp@policja.gov.pl
Pan Krzysztof Gajewski, Nadinspektor,Komendant Główny Policji
Skarga i wniosek do Komendanta Głównego Policji
Panie Komendancie.Proszę i żądam podjęcia prewencyjnych działań w stosunku do osób i środowisk, które w wyborach 2014 dopuściły się fałszerstw wyborczych na terenach operacyjnym Komend Wojewódzkich Policji. Jeśli Pan nie posiada danych to informuję, że listy tych osób i podmiotów posiadają niezawisłe Sądy gdyż tam rozpatrywane są protesty wyborcze. Dlatego proszę aby Pan Komendant skorzystała z jawnych informacji. Pozyskał je, gdyż informacje te są niezbędne do podjęcia przez Policję RP działań prewencyjnych zapobiegających fałszerstwom wyborczym oraz działań prewencyjnych zapobiegających zastraszaniu osób i ich rodzin, które ujawniły te zdarzenia.
Panie Komendancie. Nie mam uprawnień do wkraczania w Pańskie kompetencje służbowe. Jako zwykły obywatel korzystam z prawa wyrażania swoich myśli dążących ku dobru wspólnemu. Do napisania tego listu zainspirowały mnie niedawno opisane w prasie działania zastraszania Doroty Stańczyk, która ujawniła 130 000 tys. fałszowanych głosów wyborczych. Działania te były charakterystyczne dla bandyckich metod z czasów prześladowania Żołnierzy Niezłomnych, z czasów gdy tamta władza, która dowiedziała się po latach , że nie miała legalnych i moralnych podstaw do rządzenia naszym Krajem.
Jestem przekonany, że Pan Komendant zadziała właściwie. Skorzysta ze swoich uprawnień. Ci co straszą zwykłych wyborców lub członków Komisji Wyborczych TO NIE Są Polacy - to są zwykłe zbiry – część z nich to zwolennicy Hupki. Orzeł na wizerunku Herbu RP miał i ma głowę skierowaną w prawą stronę. Z tamtej strony zawsze szło zagrożenie. Stawiam hipotezę, że ludy barbarzyńskie mają zapisane w genach dążenia hegemonistyczne. Chciałbym się mylić. Wcześniej teoretyczne rozprawy a teraz praktyka mówi coś innego.
Życzę zdrowia,z poważaniem Walerian Sokół, były WOP – ista.