Autor Wątek: Hakerzy na naszych stronach!  (Przeczytany 9055 razy)

Offline b.czajkowski

• 1nowy
  • *
  • Reputacja +0/-0
  • Województwo: Kujawsko-pomorskie
Hakerzy na naszych stronach!
« dnia: Maja 09, 2015, 04:03:22 am »
Wydaję mi się, że strona: "siepoliczymy" została zaatakowana przez wrogich hakerów, bo próbowałem (wielokrotnie) zarejestrować się na niej, aby wspomóc kontrolę wyborów i nie udało mi się. Za każdym razem dostawałem mailem - z automatu (ale czyjego?) - link aktywacyjny, a po kliknięciu w niego, nigdy nie udało mi się zalogować na stronie: "siepoliczymy"! Za każdym razem otrzymywałem "informację", że hasło jest błędne. Ale to nieprawda, bo przy kolejnych próbach skrupulatnie wpisywałem (bardzo uważnie) hasło, ale efekt był zawsze ten sam: "błędne hasło"!!!

Czy ktoś może mi to wyjaśnić/pomóc?

Dobrze byłoby, gdyby tutejszy moderator przekazał moją informację moderatorom na stronie: "siepoliczymy"..!

Offline Janek23

• _08_Lublin
  • 1nowy
  • *
  • Reputacja +0/-0
  • Województwo: Lubelskie
Odp: Hakerzy na naszych stronach!
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 09, 2015, 06:52:27 am »
Wczoraj bez problemu się zarejestrowałem a następnie zalogowałem na stronie siepoliczmy.pl. Problemem po zalogowaniu jest brak możliwości wyboru komisji, którą chce się obserwować ( nie można wybrać województwa, miasta, gminy, nr komisji ). Czy ktoś ma podobny problem?

Offline mates

• Mąż Zaufania/ Członek Komisji
  • bywalec
  • **
  • Reputacja +0/-0
  • Województwo: Dolnośląskie
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 09, 2015, 07:14:18 am »
Udało mi się zalogować i skutecznie przetestować wypełnianie protokołu ze zdjęciami przez PC i smartfona.
Czy jest możliwość, aby sprawdzić, które komisje są lub nie są obserwowane?

Offline Marek Malinowski

• Wsparcie informatyczne
  • 1nowy
  • **
  • Reputacja +0/-0
  • Województwo: Mazowieckie
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 09, 2015, 07:29:22 am »
U mnie też strona rejestracji źle działa. Nie pojawia się kod captcha, chociaż napis wskazuje, że ma się pojawić, pojawia się dopiero po odczekaniu kilku minut, aż wygaśnie sesja i wtedy można się zarejestrować. Nie wiadomo po co jest i captcha i aktywacja przez e-mail, bo tylko jedna z tych rzeczy wystarczy do wyeliminowania robotów.
To nie musi być efekt działania hakerów, tylko strona może być źle zrobiona.

Style:3: index (default), Display (default), GenericControls (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, sachat_above, main, sachat_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:7: SPortal.english (default), SPortal.polish-utf8 (default), SPortal.english (default), index+Modifications.english (default), index+Modifications.polish-utf8 (default), 2sichat.english (default), 2sichat.polish-utf8 (default).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:23 - 645KB. (pokaż)
Użycia cache:15: 0.00212s dla 16174 bajtów (pokaż)
Użytych zapytań: 23.

[Pokaż zapytania]