Witam,
Nie wiem, czy już nie jest za późno, być może problem, który chcę poruszyć ma już swoje rozwiązanie. Otóż mieszkam na terenie powiatu, w którym nie ma koordynatora. Zarejestrowałem się na stronie siepoliczymy.pl z intencją zebrania z pewnej liczby obwodów wyników wyborów i wykonania stosownych zdjęć (zadeklarowałem je na tejże stronie). Prawdopodobna jest jednak sytuacja, w której - przynajmniej dla części obwodów - wyniki zostaną zebrane przez więcej niż jedną osobę, a dla części obwodów nikt ich nie zbierze. Jak mniemam, wynika to z braku koordynatora, który mógłby odpowiednio skanalizować "zasoby osobowe".
W związku z tym chciałbym zaproponować pewne rozwiązanie tego problemu. Może byłoby możliwe opublikowanie w jakiś sposób numerów obwodów w tych powiatach/okręgach, w odniesieniu do których nikt nie zadeklarował, że zbierze wyniki. Ja sam chętnie obejmę swoją pieczą dodatkowe obwody, ale chciałbym to uczynić w sposób sensowny, tzn. mając pewność, że w ten sposób przyczynię się do zebrania 100% wyników.
Być może zostało wdrożone już inne, lepsze rozwiązanie, być może nie czegoś nie doczytałem. Prosiłbym jednak o rozwianie moich wątpliwości.