Autor Wątek: Zakaz robienia zdjec  (Przeczytany 3868 razy)

Offline tumus78

• 1nowy
  • *
  • Reputacja +0/-0
  • Województwo: Przebywam za granicą
Zakaz robienia zdjec
« dnia: Maja 15, 2015, 02:24:09 pm »
Witam serdecznie,

W czasie I tury bralem udzial w wyborach w Ambasadzie Polskiej w Londynie - oddzial 192. Niestety doszlo do nieprzyjemnej sytuacji kiedy chcialem zrobic zdjecie. Czlonkowie komisji natychmiast sie sprzeciwili podajac sie na rzekome przepisy zabraniajace robienia zdjec, potem zmienili zdanie, ze musi zostac wydana zgoda przewodniczacego a widzac, iz nie zamierzam zmienic mojego zdania stwiedzili "grzecznie" ze byc moze inni obywatele moga sobie tego nie zyczyc... Musze stwierdzic, ze zachowanie komisji bylo bardzo natarczywe i tylko utrwalilo mnie w przekonaniu, ze musimy "patrzec" na ich rece!
W zwiazku z zaistniala sytuacja, chcialbym sie dowiedziec, jakie sa moje prawa, tzn. co moge a czego nie? Chce byc pewien, ze moj glos zostanie oddany prawidlowo.

Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie moja zona glosowala korespondencyjnie i rozumiem, ze nie musi sie poraz kolejny rejestrowac. Problem polega na tym, ze mamy juz Piatek a karty do glosowania jeszcze nie otrzymala. Obawiam sie, ze moze dostac przesylke w ostatnich dniach przyszlego tygodnia kiedy moze byc juz za pozno do przeslania karty droga pocztowa.

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Tomek

Offline Mariolla

• 1nowy
  • *
  • Reputacja +0/-0
  • Województwo: Małopolskie
Odp: Zakaz robienia zdjec
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 24, 2015, 03:56:55 am »
TOMKU,

JAKA SZKODA IZ NIKT NIE ODPOWIEDZIEL NA TWOJE PYTANIE - A SZKODA BO ODPOWIEDZ BYLA BY KOPALNIA WIEDZY DLA NAS!
JA TEZ PODOBNE PYTANIE CHCIALAM ZADAC, ale skoro twoje bez odpowiedzi JA odpuszcze

Pozdrawiam M

Offline mates

• Mąż Zaufania/ Członek Komisji
  • bywalec
  • **
  • Reputacja +0/-0
  • Województwo: Dolnośląskie
Odp: Zakaz robienia zdjec
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 24, 2015, 06:02:30 pm »
Warto zaznaczyć, że I i II tura to jedno i to samo głosowanie, więc jeżeli ktoś zapisał się na głosowanie korespondencyjne będzie głosował korespondencyjnie także 24.05.15. Jeżeli nie otrzymano pakietu do głosowania osoba taka ma prawo pojawić się w komisji, a komisja po potwierdzeniu, że pakiet nie został wysłany/dostarczony wydać kartę.

Style:3: index (default), Display (default), GenericControls (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, sachat_above, main, sachat_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:7: SPortal.english (default), SPortal.polish-utf8 (default), SPortal.english (default), index+Modifications.english (default), index+Modifications.polish-utf8 (default), 2sichat.english (default), 2sichat.polish-utf8 (default).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:20 - 591KB. (pokaż)
Użycia cache:10: 0.00085s dla 14390 bajtów (pokaż)
Użytych zapytań: 15.

[Pokaż zapytania]